Com va tot? com ja sabeu L’Alba Minguella i una servidora ( Marta Pinós) portem aquet bloc, sense pretensions!!! A mi m’han deixat la secció de receptes i de decoració , explico això per que si hi ha algú que llegeix els post ( que segur que si ) notareu la diferencia (jajaja) . Espero que de mica amb mica hem pugui posar a l’alçada.
Per avui he pensat que podríem fer Caixes amb pasta de galeta!!!
Qui no recorda el conte de la casta de xocolata, i com n’és d’increïble!!!!
Per no parlar de la dolça galeta de la peli Sreck
Doncs avui ni una cosa ni una altra, una caixa per omplir de “ xuxes” facilíssim!!! Hem va fascinar la idea quan la vaig veure a la web de www.directoalpladar.com . de moment comencem per una cosa senzilleta, i mes endavant ja penjarem els planos per fer la caseta. .
Que us sembla!!!
Te bona pinta no? Som hi doncs:
Ingredients- Para la massa: 170 gr de mantequilla, 150 gr de sucre moreno, 250 gr de mel, 1ou L (60gr), 2 culleradetes de canella, 2 culleradetes de gingebre, 1/4 culleradeta de clavo, 1/4 culleradeta de nou moscada, 1 culleradeta de sal, 430 gr de farina de rebosteria, 1 culleradeta de llevat químic (impulsor), 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic.
- Para el glacejat: 1 clara de ou L , 200-300 gr de sucre glacé tamisat.
Per fer la caixa de galeta:
Fonem la matequilla i barregem el sucre amb la melassa i ho deixem refredar una mica. Afegim l’ou i o batem lleugerament fins que el tenim ben incorporat.
En un altre vol , barregem la Farina amb les especies, la sal i el llevat sense deixar-nos el bicarbonat. Aquí fer un foradet al mig per tirar-hi la primera preparació, ho treballem tot be fins aconseguir una massa homogènia i lleugerament enganxosa.
Es convertirà amb una boleta que separarem amb dos parts, es a dir formarem dues bolets que embolcallarem amb paper film i ho deixarem a la nevera al 1/2hora o be tota la nit per que reposi .
Estirem la massa amb l’ajuda d’un rodet deixant un gruix de 5-6 mm . Amb un cartró que ja haurem tallat prèviament fem 5 quadrats del mateix tamany ( no poso mesures, doncs ho deixo a d’imaginació de cadascú) l una 6ª una mica mes gran ja que aquesta es la que farem servir de tapa.
Mentre fem això pre-escalfem el forn a 180º forrem una placa de forn i introduïm el quadradets de galeta, ho fornegem durant 10 minuts , fins que les vores dels quadradets es comencin a dorar i en aquet moment els trèiem del forn, i els deixem refredar en una reixa o sobre el mabre.
El glacejat: batem la clara d’ou i afegim el 1/3 de sucre galss. Amb una batidor de barnilles anem incorporant de mica en mica la resta del sucre fins que tenim una textura homogènia i densa. ( una mica com una pasta de dents) . agafem una manega pastissera amb boquilla redona i comencem a decorar les galetes. Totes Menys la base. Quan estigui seca la decoració comencem a muntar la caixa. Fent servir el glacejat per ajuntar-les.
Abans de començar a manipular la caixa tenir en compte que estigui tot ben sec.
i ara que de que l’omplim?...
la caixa es un idea sensacional però ara l’hem de ompli, us deixo uns rens moníssims, a la canalla els hi encanten però per a mi son mes monos que bons, coses de l’edat. Que vols?
no tenen complicació.
- nubes grans
- pal de piruleta
- cinta per decorar
- xocolata per fondre
- anissos blancs i roigs
- galetes salades
No hay comentarios:
Publicar un comentario