Tradició i encant




"L' Hostal del Carme és un prestigiós hotel i restaurant amb prop de mig segle de trajectòria i una àmplia gama de serveis perfectes per a acollir tot tipus de convits nupcials, familiars o negocis a més de tenir una cuina tradicional i de la terra que t'encantarà. "

miércoles, 2 de enero de 2013

El Receptari de l'Hostal :la crep suzette!


Benvinguts a la nostra nova secció. El receptari del hostal.

Sense pretensions!!!! i que passeu una bona estona!!!!!



S’ha apropen dades en que mes d’un agrairà una idea senzilla, barata i resultona.

Des de el receptari del hostal del Carme, intentarem apartar el nostre granet d’arena.



La crep suzette!

Historia per la sobretaula:

Hi ha moltes histories sobre el seu origen però us explico la que a mi mes m’agrada.

La historia que mes s’explica sobre l’origen de la crep suzette es la que diu que un dia el Princep de Gales, que normalment passava el  hivern  a la costa blava francesa, concretament a Montecarlo. Un dia quan estava amb un grup d’amics varen anar a dinar. Mentre el Maitre preparava les creps a les postres, va vessar sense voler el licor de mandarina, que tocar una mica el foc i es va incendiar. El Maitre que no les tenia totes, va provar el resultat i com que tenia bon gust, pensà: saps que les doblego dues vegades i dic “ Voi là “ una nova creació. El Princep va quedar bocabadat. Encara que el matire les va voler batejar com a “crepe Princesse” , el Noble va decidir que es diguessin com una nena, filla de un molt bon amic seu,  que els acompanyava que es deia SUZETTE.

La recepta:

Ingredients para 4 persones
·                  Para las crêpes: 250 gr de farina, 1/2 litre de llet entera, 2 ous mitjanats,     un  pessic  de sal y 2 culleradetes d’oli d’oliva verge extra.
·                 Fiquem tots els ingredients  en un bol, i amb un  túrmix aconseguim una masa homogènia sense grums
·                 Es recomanable deixar reposar en la nevera 15 minuts
·                 Agafem una paella  antiadherent afegim un miqueta de mantequilla, i ja podem  començar a fer les truitetes
·                 Os deixo una imatge que val mes que mil paraules




per la salsa:

100 gr. de mantequilla, 70 gr de sucre el suc  de dues taronges  (200 ml.), un got de licor Triple Seco (100 ml.)


En una paella  deixem  que es desfasi la mantequilla amb el sucre.  afegim el suc de taronja i deixem coure uns minuts  per que s’especiï una mica. col·loquem les crêpes sobre la salsa i deixem que s’escalfin un minuto. Ruixem  amb el vas de licor i flamegem. Servim  immediatament.

















Aquet seria unes postres ideals per els Nadals.


La gracia de las crepes es que una vegada tenim  dominada la Técnica de les truitetes  les pots farcir del que mes t’agradi


Espero que us hagi agradat i ens veiem a la pròxima


(Les receptes que aniríem publicant , son les que preparem cada dia amb molt carinyo a la carta del Hostal del Carme.)


No hay comentarios:

Publicar un comentario