Tradició i encant




"L' Hostal del Carme és un prestigiós hotel i restaurant amb prop de mig segle de trajectòria i una àmplia gama de serveis perfectes per a acollir tot tipus de convits nupcials, familiars o negocis a més de tenir una cuina tradicional i de la terra que t'encantarà. "

lunes, 21 de enero de 2013

El Receptari de l'Hostal: menu de reis!


I encara falta Reis!!!!.






Es podrien donar per acabades aquestes festes nadalenques... però encara falta reis!!!!


Això es aquet diumenge!!! , i pot ser alguns de vosaltres amb les preses preparar-se per la cavalcada i  els últims detalls , encara teniu el mes calent es a l’aigüera. 

Recordar a tots i totes Desde el 1988 la "Comissió Cavalcada Reis BAT" es l’encarregada d’organitzar la “Cavalcada de Reis” amb el suport de la regidoria de Cultura de L’Ajuntament de Tàrrega, i la col·laboració de comerços, establiments, i particulars de la nostra Ciutat.
El dia 5 de gener a les 7 de la tarda puntualment comença cada any l’espectacular comitiva, formada per deu carrosses. També unes vint furgonetes cedides per establiments, i tallers de la nostra ciutat que van plenes de joguines, en total uns 300 paquets que els Patges Reials de Tàrrega porten expressament a les cases dels nens i nenes.
Més de cent patges estan preparats amb 1.000 quilos de caramels sense gluten apte per a celíacs, per rebre com es mereixen els reis de la il·lusió, Melcior, Gaspar i Baltasar.
Unes dues-centes persones dediquen el seu esforç a aquesta vetllada màgica.

Per cert aquest any surten del carrer Sant Pelegri


I es clar desprès de tan trajin, es necessita recuperar forces !!!! així que ........
Us deixo un menú fàcil, amb ingredients que podeu torbar en qualsevol tenda a prop de casa vostra.
Menu:
Aperitu
Bombons de formatge de cabra amb panís
****
Canelons d’advocat amb salmó
****
Espatlleta de cabrit al forn
*****
Tortell de reis.
Bombons de formatge de cabra amb panís
Es un excel·lent aperitiu que vaig aprendre a fer amb un taller de l’Anna Graus que donava el Josep Ramon Cases de sucre idisseny. Es tan fàcil, bo i resulta molt!
Me permès fer una petita modificació per els que mes endavant vulguin sorprendre amb el mateix aperitiu.
Ingredients:
Formatge de cabra 100g
Pedro Ximenez 100ml
Kikos 100gr 
Preparació
per el formatge de cabra
retirar la pell del formatge i ho xafarem tot amb una forquilla, farem boletes amb les mans.
Les guardarem a la nevera.
Per la pols de panís ( kikos)
moldre els kikos amb la theromomix velocitat 10. per el qui no en tingui es posa en un vas de truixmix .
agafem les boletes i les enfarinem amb la pols del penis. Llestos!!!
Per el que es vulgui complicar una mica mes:  son els puntets negres dins la foto que hi poden ser o no !!!!
Reducció de Pedro Ximenez.
Els 100ml amb un potet a foc baix fins que tingui textura de caramel.
Agafem les boletes que tenim a la nevera i fem un foradet. ( abans de enfarinar amb la pols)
Amb un dosificador de salses introduirem una mica de la reducció a cada foradet i finalment enfarinarem.
Com a entrant he pensat que aniria be un plat reversible!!! Es a dir que tan pot ser
Canelons d’advocat amb salmó com canelons de salmó amb advocat.
Doncs tot depèn de com torbem la fruita. L’advocat es una fruita que s’ha de trobar al punt per fer aquet plat en cas de que sigui molt madur el posem a dintre en comptes de fora.






Ingredients para 4 persones   

  • 1 advocat no madur
  • 3 talls de salmó fumat
  • 8 gambes bullides
  • 1 ou dur
  • 1 culleradeta de cibulet picat
  • 4 pepinillos en vinagre
  • 1 cullerada d’oli de oliva 1 cullerada de brots de sisho


Per la vinagreta: 1 cullerada d’oli de sèsam , 1 cullerada de salsa de soja, 1 cullerada de vinagre de Mòdena , 1 culleradeta de avellanes torrades i 1 culleradeta de festucs picats, sal i pebre 


Elaboració:

Si tenim advocat al punt:

L’obrim per la meitat , triem l’os i fem unes lamines ben finetes, les posem sobre un paper film de cuina ( com la foto del salmó) i fem el farcit amb la resta dels ingredients.

Es a dir , piquem el salmó, les gambes l’ou dur, els cogombrets i ho barregem tot amb oli d’oliva, i ho salpebrem. Col·loquem sobre les lamines d’advocat i enrotllem.

En cas de que l’advocat sigui molt madur: al reves  


Per la vinagreta : les avellanes , els festucs l’oli de sèsam , la salsa de soja i el vinagre de Mòdena  
Per els mes agosarats!!! sisho

El shisho (zisu) o alfàbrega japonesa, es el nom corea de la Perilla frutescens, una planta de la família de las mentes, que se cultiva principalment a la India i Asia Oriental. Trobem varietats de fulla verda i morada, les fulles  son semblants a les de l’ortiga , de gust  fort i picant .

Es pot canviar per qualsevol altra herba mes nostra com la menta o alfàbrega i si no voleu un gust tant fort amb enciam o mache

De plat principal
Espatlleta de cabrit rostideta al forn  aqui no deixo recepta per que la vingueu a buscar a l'hostal!!! jajaj



I com a postres:
Tortell de reis: 
4 ous
1 vas nata liquida per muntar
1 vas de sucre
2 vasos de Farina
1 sobre de llevat
Mesura: un vas de Nocilla

Elaboració:
  1. Encendre el forn a 180ºmentre fem la barreja
  2. Tamisar la Farina
  3. Batre els ous en un bol
  4. Afegir la nata als ous i batre una mica mes
  5. Afegir el sucre
  6. Barrejar el llevat amb la Farina
  7. Posar la Farina de mica en mica i remenar fins que no quedin grumolls
  8. Omplir el motlle i enfornar
  9. Durant uns 30 a 35 minuts ( anar comprovant el forn a partir dels 25 minuts)
  10. Deixar refredar i decorar.


..... i .....Que els reis us portin moltes coses !!!!!......




No hay comentarios:

Publicar un comentario