Tradició i encant




"L' Hostal del Carme és un prestigiós hotel i restaurant amb prop de mig segle de trajectòria i una àmplia gama de serveis perfectes per a acollir tot tipus de convits nupcials, familiars o negocis a més de tenir una cuina tradicional i de la terra que t'encantarà. "

lunes, 21 de enero de 2013

Tradicions


Tot a punt pel Nadal?

Ja el tenim aquí! Les llumetes ja estan enceses, els arbres guarnits i les revistes de regals a les bústies de totes les cases...el Nadal ha arribat!

Molts de vosaltres haurà montat el Pessebre, posat la garnalda a l'entrada de casa i potser alguna llumeta al balcó, jo sempre aprofito el pont per montar l'arbre dins a casa, és tradició!
I tradició també es podria dir que són moltes coses típiques que es fan per festes, el menú del dia de Nadal, la reunió familiar, les cançons que canteu després de sopar, la cerimònia dels regals...

Però...i el Tió? És de les millors! Des dels més petits als més grans caguen el Tió any rere any esperant les sorpreses que aquest tronc màgic ens reparteix... Ja el teniu a casa? Si és així atenció! per que requereix uns tractes específics. Ha d'estar tapadet amb una manteta ben ben calenta, li heu de deixar un got d'aigua al costat i un platet amb mandarines, nous, galetes,...i cada dia omplir-li e! Si no està ben alimentat segur que no cagarà res de res...






El Tió no era, en principi, altra cosa que el tronc que cremava a la llar, al foc a terra. Un tronc que, al cremar, donava escalfor i llum, i que de forma simbòlica oferia presents als de la casa: llaminadures, neules, torrons,... Actualment potser el Tió s'ha modernitzat i inclús ens regala Ipods i mòbils! Però no perd el seu encant i té un ritual que l'envolta. Cada casa deu tenir la seva cançó per fer-lo cagar, però aquí us en deixo algunes de ben famoses per si voleu probar amb una de nova, potser el feu content! ;)


Parenostre del tió,
bon Nadal, que Déu nos do.
Ara vénen festes,
festes glorioses,
dones curioses,
renteu los plats,
renteu-los bé,
que Nadal ja ve.

Torrons d'avellana,
torrons de pinyó...
Caga tió!


I aquí una altra!

El dia de Nadal
posarem el porc en sal,
la gallina a la pastera,
el pollí, dalt del pi.
Toca, toca, violí.
Ara passen bous i vaques,
les gallines amb sabates
i els capons amb sabatons.
El vicari fa torrons.
La guineu els ha tastat,
diu que són un poc salats.
Marieta, posa-hi sucre,
que seran un poc millor.
Caga tió,
sinó et donaré un cop de bastó!

I la que jo he fet servir a casa meva des de ben petita :)


Caga tió,
tió de Nadal
no caguis arengades que són salades,
caga torrons,
que són molt bons!
Pixa vi blanc
per les festes de Nadal!
També us deixo alguna idea molt bonica per decorar la vostra taula per les festes! Si domineu la tècnica del Patchwork us encantarà! Si no, encara hi sou a temps! Hi ha moltes botiguetes que en venen, es pura artesania!





Això no només serveix per Nadal, si ho fas ben divertit ja tens fundes per tot l'any!i et donaran un caire nou al teu menjador ;)





Espero que us agradat i d'aquí res, més!

No hay comentarios:

Publicar un comentario