Tradició i encant




"L' Hostal del Carme és un prestigiós hotel i restaurant amb prop de mig segle de trajectòria i una àmplia gama de serveis perfectes per a acollir tot tipus de convits nupcials, familiars o negocis a més de tenir una cuina tradicional i de la terra que t'encantarà. "

lunes, 21 de enero de 2013

El Receptari de l'Hostal: pasta de galeta


Com va tot? com ja sabeu L’Alba Minguella i una servidora ( Marta Pinós) portem aquet bloc, sense pretensions!!! A mi m’han deixat la secció de receptes i de decoració , explico això per que si hi ha algú que llegeix els post ( que segur que si )  notareu la diferencia (jajaja) .  Espero que de mica amb mica hem pugui posar a l’alçada.
Per avui he pensat que podríem fer 
Caixes amb pasta de galeta!!!

Qui no recorda el conte de la casta de xocolata, i com n’és d’increïble!!!!




Per no parlar de la dolça galeta de la peli Sreck





Doncs avui ni una cosa ni una altra, una caixa per omplir de “ xuxes” facilíssim!!! Hem va fascinar la idea quan la vaig veure a la web de www.directoalpladar.com . de moment comencem per una cosa senzilleta, i mes endavant  ja penjarem els planos per fer la caseta. .
Que us sembla!!!
Te bona pinta no? Som hi doncs:
Ingredients








  • Para la massa: 170 gr de mantequilla, 150 gr de sucre moreno, 250 gr de mel, 1ou L (60gr), 2 culleradetes de canella, 2 culleradetes de gingebre, 1/4 culleradeta de clavo, 1/4 culleradeta de nou moscada, 1 culleradeta de sal, 430 gr de farina de rebosteria, 1 culleradeta de llevat químic (impulsor), 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic.
  • Para el glacejat: 1 clara de ou L  , 200-300 gr de sucre glacé tamisat.


Per fer la caixa de galeta:

Fonem la matequilla i barregem el sucre amb la melassa i ho deixem refredar una mica. Afegim l’ou i o batem lleugerament fins que el tenim ben incorporat.

En un altre vol , barregem la Farina amb les especies, la sal i el llevat sense deixar-nos el bicarbonat. Aquí fer un foradet al mig per tirar-hi la primera preparació, ho treballem tot be fins aconseguir una massa homogènia i lleugerament enganxosa.

Es convertirà amb una boleta que separarem amb dos parts, es a dir formarem dues bolets que embolcallarem amb paper film i ho deixarem a la nevera al 1/2hora o be tota la nit per que reposi .

Estirem la massa amb l’ajuda d’un rodet deixant un gruix de 5-6 mm. Amb un cartró que ja haurem tallat prèviament fem 5 quadrats del mateix tamany ( no poso mesures, doncs ho deixo a d’imaginació de cadascú)  l una 6ª una mica mes gran ja que aquesta es la que farem servir de tapa.

Mentre fem això pre-escalfem  el forn a 180º  forrem una placa de forn i introduïm el quadradets de galeta,  ho fornegem durant 10 minuts , fins que les vores dels quadradets es comencin a dorar i en aquet moment els trèiem del forn, i els deixem refredar en una reixa o sobre el mabre.

El glacejat: batem la clara d’ou i afegim el 1/3 de sucre galss. Amb una batidor de barnilles anem incorporant de mica en mica la resta del sucre fins que tenim una textura homogènia i densa. ( una mica com una pasta de dents) . agafem una manega pastissera amb boquilla redona i comencem a decorar les galetes. Totes Menys la base.  Quan estigui seca la decoració comencem a muntar la caixa. Fent servir el glacejat per ajuntar-les.

Abans de començar a manipular la caixa tenir en compte que estigui tot ben sec.

i ara que de que l’omplim?...

la caixa es un idea sensacional però ara l’hem de ompli, us deixo uns rens moníssims, a la canalla els hi encanten però per a mi son mes monos que bons, coses de l’edat. Que vols?

no tenen complicació.
- nubes grans
 - pal  de piruleta
 - cinta per decorar
 - xocolata per fondre
 - anissos blancs i roigs
 - galetes salades 


Espero que us hagi agradat i fins la propera!


No hay comentarios:

Publicar un comentario